Kort om Stavanger Open

Stavanger Open er en underholdningskonkurranse for skolekorps i og rundt Rogaland som avvikles i Stavanger Forum. Det er veldig inspirerende å se at interessen for å delta er sterkt økende. Konkurransen bidrar til å gi musikantene et tydelig mål etter sesongoppstart på høsten og gir i mange tilfeller både musikanter og foreldre utfordringer i planleggingen og tilretteleggingen av opptredenen.

Festkonserten og premieutdelingen samme kveld er et høydepunkt hvor vi får besøk av et godt lokalt korps som bidrar til underholdningen (og til å holde musikantene på pinebenken).
Korpsene konkurrerer i to kategorier: framføring og sceneopptreden. I framføringen blir det lagt vekt på kvalitet og underholdningsverdi. Dette gjør at korps som kanskje ikke har de store forutsetningene for å gjøre en god framføring, gjerne på grunn av liten og/eller ung besetning, godt kan ta igjen på underholdningsverdien i programvalget og i spillegleden de viser. I kategorien sceneopptreden premieres god og ryddig sceneopptreden, inkludert inn- og utmarsj, samt underholdning utenom spillingen. Her har vi opplevd mange kreative utfoldelser både når det gjelder kostymer og scenografi. Bare fantasien setter grenser.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
Facebook
Instagram
YouTube
YouTube